VACANT: Penningmeester

10 november 2022

Beste leden,

Met z’n allen zijn we De Witte Schare, waarbij ieder lid iets bij kan dragen. Vind je het interessant om met financiën bezig te zijn, dan is de functie penningmeester van onze vereniging misschien wel iets voor jou!

De huidige penningmeester zal per eind 2022 stoppen, waardoor we dus op korte termijn een opvolger nodig hebben. Vorige oproepen hebben helaas niets opgeleverd, dus willen we het nog eens onder de aandacht brengen. Want wat is een vereniging zonder penningmeester?

Ondanks dat de huidige penningmeester stopt, zal hij je wel mee op weg helpen en assisteren als het nodig is. We willen natuurlijk zorgen voor een goede overdracht op jou, zodat je goed bekend wordt met wat het zijn van een penningmeester inhoudt. Want wat doe je eigenlijk zoal?

Je houdt je vooral bezig met de inkomsten en uitgaven van de vereniging: je zorgt ervoor dat facturen op tijd betaald worden, je legt de ontvangsten vast en zorgt ervoor dat dit jaarlijks tijdens de ALV gepresenteerd wordt aan de leden. Daarnaast maak je ook de jaarlijkse begroting van de inkomsten en uitgaven.

Naast de voorzitter en secretaris van de vereniging, vorm je de kern van het bestuur van De Witte Schare. Het bestuur vergadert maandelijks waarbij we nadenken over wat er nodig is voor de vereniging, nu en in de toekomst. Die vergaderingen worden vaak ook afgesloten met een drankje: dat houdt het zeker zo gezellig!

Kortom: een leuke, veelzijdige functie als je je thuis voelt in de financiën en graag iets wil doen voor de vereniging. Je bent hier, naast de maandelijkse vergadering, maximaal een half uur per week mee kwijt. Eens per jaar wat langer, omdat je dan de jaarcijfers en de begroting op moet maken. Maar het voordeel van de functie is dat het flexibel in te delen is! Komt het je een week niet uit, kan je het doorschuiven. Daarbij komt dat je ook vrijgesteld bent van de jaarlijkse bardienstverplichting.

Mocht je enkel interesse hebben in het deelnemen in het bestuur voor het financieel gedeelte, of juist enkel de boekhouding bij willen houden, horen we dat ook graag. Dan kunnen we kijken of hier mogelijkheden in zijn.

Heb je interesse of weet je iemand die dit zou willen doen, dan horen we dat graag. Ook als je vragen hebt. Neem contact op met één van de bestuursleden of stuur een mailtje naar [email protected]

Hopelijk mogen we jou binnenkort verwelkomen bij het bestuur!

Mathieu Vissers, Han Scherer, John Manders, Ria van Tilburg, Hans Vaneker, Kevin Veld-Heesbeen en Nicole van Hout

Nieuwscategorieën