U bent hier

KNLTB winter zuid 2018/2019

Aan de wintercompetitie hebben 16 teams deelgenomen, alle uitkomend op de zaterdag.
De banen waren druk bezet en ook in het paviljoen was het druk en dit zorgde zo dus voor een hoop gezelligheid. En wat ook een fijne bijkomstigheid hiervan is, dat onze club hierdoor een mooie omzet kan draaien.
Per speeldag werden er 32 wedstrijden gespeeld, een mooie drukke sportieve bedoeling. Onder de 16 jeugdige teams viel het oudere team bestaande uit 50-plussers niet buiten de boot. Ook zij namen graag deel aan de wintercompetitie en dronken graag een biertje of wijntje na afloop van de gespeelde wedstrijden.
Onder de 16 teams nam 1 GD -team ( 50 / 60 + ), 5 damesteams en 10 herenteams deel.
De damesteams blonken wat culinaire hoogstandjes betrof uit, maar ook de andere teams waren creatief en goede gastdames (-heren) voor hun tegenstanders.
Op de laatste speeldag zaterdag 19 januari was het ‘s morgens nog maar de vraag of er gespeeld kon worden. Het had in de nacht gevroren waardoor de banen een beetje wit zagen.
Het zonnetje zorgde dat de banen snel weer de juiste kleur kregen en er met tennissen gestart kon worden. Baan 1 en 2 bleven nog een lange tijd wit maar nadat Henk van Ras (onze baanspecialist) het tractortje te voorschijn haalde en de banen gesleept had, kon er ook op deze banen gespeeld worden. Op deze laatste speeldag was het theoretisch mogelijk dat er drie teams kampioen konden worden, maar helaas geen kampioenen in deze competitieronde. Hopelijk worden er in het voorjaar wel weer enkele teams kampioen. Die competitie gaat op rating ingedeeld worden.
De inschrijvingen van de teams van de voorjaarscompetitie heb ik op 7 januari gedaan. Nu is het afwachten wanneer de KNLTB de indeling bekend zal gaan maken.

De verplichte bardiensten van de teams op donderdag- en vrijdagavond, zaterdagmiddag en -avond zal ik zo spoedig mogelijk doorsturen. Dan kan je als team hier alvast rekening mee houden of onderling ruilen.

Op dit ogenblik zijn er nog 3 teams die een competitiedag moeten inhalen ( allen heel toevallig bij de zelfde tennisvereniging, kunnen ze met een busje naar toe gaan!! ) maar verder is alles wat de wintercompetitie betreft gespeeld.

Vanaf dit jaar krijg ik voor de competitie hulp en steun van Tonny en Teun.
Zij gaan binnenkort de cursus VCL doen. Dit is nodig om competitieteams in te kunnen blijven schrijven bij de KNLTB.
Ook bedank ik John Manders voor zijn bijdrage in de afgelopen jaren voor de externe competitie.
Verder ook nog even een bedankje aan:
baanonderhoudcommissie, paviljoencommissie, bardiensten en teams die tijdens de competitie geholpen hebben, bedankt en veel tennisplezier gewenst in 2019.

Met sportieve groet, Ria van Tilburg.
VCL van De Witte Schare

Wie is online

Er zijn momenteel 0 gebruikers online.

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer