U bent hier

Competities

Externe  Competitie  overzicht.
Gezien er nog teams op een leuke handdoek wachten i.v.m. de behaalde kampioenschap tijdens een van de externe competities die gespeeld zijn vanaf het seizoen winter 2017/2018. Vindt U in dit overzicht de teams die daarvoor in aanmerking komen en ook tevens een overzicht van alle senioren teams die aan de  externe  KNLTB competitie in die periode hebben deelgenomen.

Te beginnen met de winteroutdoorcompetitie Zuid 2017/2018.
Hieraan namen 23 seniorenteams deel. Er mocht toen nog wel ingeschreven worden op de vrijdagavond- en ook voor de zaterdagcompetitie. Op de vrijdagavond deden drie teams  hieraan mee en op de zaterdag 20 teams dat betekent:  23 x gemiddeld 6 spelers per team is ± 138 deelnemers, 150 gespeelde wedstrijden en 76 uitnodigingen die daarvoor digitaal verstuurd zijn.

Drie teams werden tijdens deze competitie kampioen, allen spelend op de zaterdag. En dat waren:
1) Heren dubbel  17+ 3e klasse  WS 6, captain Merlijn Huvenaars.                                                   
2) Heren dubbel 17+ 3e klasse  WS 7 captain John Manders.
3) Dames dubbel 17+ 2e klasse WS 2 captain Jolien van Tilburg.

Dan competitie voorjaar Zuid 2018
Ingeschreven 43 teams, dus ongeveer 260 deelnemers, 298 wedstrijden en 145 uitnodigingen digitaal verstuurd. Hier zijn twee teams kampioen geworden. Een team op de vrijdagavond en een team op de dinsdagmorgen.
1) Heren dubbel 35+ vrijdagavond 3e klasse WS 2, captain Henry van Boekel ( coach, verzorger, regelaar )
2) Dames dubbel 35+ dinsdagochtend  5e klasse WS 3, captain Louise van Sallandt.

Najaar Landelijke competitie 2018
Voor het eerst aangeboden in 2018 maar niet volledig meer aan te bieden in 2019.
Dit omdat er op donderdagavond veel recreatief gespeeld wordt en de banen daarvoor nodig zijn. De donderdagavond is een gezellige recreatieve avond kom gerust een balletje slaan, de banen zijn hiervoor bestemd.
Verder 22 teams namen deel aan de najaar landelijke competitie 2018, ± 130 deelnemers, 146 wedstrijden, 74 digitale uitnodigingen verstuurd. Er werd zowel op donderdag overdag, donderdagavond , vrijdagavond en zaterdag aan deelgenomen.

Volgend jaar wordt er op donderdagavond geen competitie aangeboden omdat de recreant anders te weinig speelmogelijkheden heeft.
Er is namelijk erg veel commentaar geweest op de bezetting van de banen door de externe competitie spelers op de donderdagavonden en dat is voor de recreant niet wenselijk.
De vrijdagavond en zaterdag mag tot heden nog wel aangeboden worden, maar blijft nog steeds in dezelfde tijd als de clubkampioenschappen GD plaats vinden. De clubkampioenschappen kunnen niet eerder plaats vinden omdat de vakantie periode tot 12 augustus loopt en de eerste week van september het open toernooi in Zeeland plaats vindt ( hiermee wil de kern TC graag rekening houden ). Als je zowel aan de najaarscompetitie als aan de clubkampioenschappen GD wilt deelnemen kan dat erg lastig worden, je moet daar zeker rekening mee houden, wil je niet in de problemen komen. De verdeling van de banen is wel besproken en zal 50 % voor ieder zijn.
Slechts een team is tijdens de najaarscompetitie 2018 kampioen geworden en wel het team WS 1 Heren 17+, captain Joey van Orsouw.
Op zaterdag 17 november start de winteroutdoor competitie regio Zuid 2018/2019.  Er zijn hiervoor 17 senioren teams ingeschreven, 116 wedstrijden en 59 uitnodigingen zijn daarvoor digitaal verstuurd.  Aan de wintercompetitie nemen 16 teams op de zaterdag en een team op de vrijdagavond  aan deel( is  per abuis ingeschreven).

De vrijdagavond mag in de winter niet meer aangeboden worden, wil je toch spelen schrijf je dan in voor de interne GD competitie.
Vanaf volgend jaar kan er voor de najaarscompetitie op de vrijdagavond en zaterdag nog wel ingeschreven worden.
In de winter kan er alleen op de zaterdag en eventueel de zondag competitie gespeeld worden; de vrijdag absoluut dus niet meer, daarvoor is geen ruimte meer.
Aan de voorjaars-competitie wordt gelukkig voor de competitiespelers nog niet getornd. Hiervoor  zijn nu nog alle competitiedagen en -avonden die aangeboden worden door de KNLTB mogelijk.
De spelers die afgelopen tijd kampioen geworden zijn worden binnenkort uitgenodigd om het handdoekje in ontvangst te nemen.
Hopelijk is zo eenieder op de hoogte wat de externe competitie betreft. Zo niet neem dan gerust contact met mij op.
Verder rest mij alle spelers zowel intern als extern een fijne, gezellige competitie toe te wensen.

Met sportieve groet,
Ria van Tilburg – Gies
VCL van De Witte Schare.

 

Wie is online

Er zijn momenteel 0 gebruikers online.

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer