U bent hier

Actueel

SPORTIVITEIT

Beste tennissers/tennissters, ouders en fans van onze jeugdspelers!

Helaas lukt het niet alle kinderen om sportief te zijn tijdens wedstrijden en toernooien! Daarom willen wij, van de JEUGDCOMMISSIE, even jullie aandacht over het onderwerp SPORTIEF GEDRAG OP EN ROND DE TENNISBAAN! 
Wij horen en zien dat het niet alleen kinderen zijn die dit lastig vinden. Ook hun fans en ouders langs de baan vinden het soms lastig om sportief te blijven, zich niet te bemoeien met de wedstrijd of anderszins zich als sportieve fan te gedragen en de kinderen hun wedstrijd te laten spelen. 

SPORTIEF ZIJN BETEKENT: 
Dat je NIET: gaat slaan met racket, armen, benen, of harde ballen richting je tegenstander slaat, gaat vloeken of opzettelijk verkeerd IN en UIT ballen gaat beoordelen!
Dat je WEL: je best blijft doen om toch nog te winnen, eerlijk blijft tellen, en je tegenstander die gewonnen heeft een hand geeft na de wedstrijd en hem of haar feliciteert met de winst!


Als jeugdcommissie gaan we hier scherper op letten. In de toekomst mag je er vanuit gaan, dat we kinderen na een waarschuwing van de baan af gaan halen en mogelijk zullen diskwalificeren. Let wel: waarschuwingen koppelen we niet aan een toernooi, de waarschuwing blijft staan en zal consequenties hebben voor deelname aan onze toernooien als je wederom onsportief gedrag toont!

Naast het gedrag van de kinderen willen wij ook ouders langs de lijn er op attenderen dat er ook voor hen gedragsregels zijn. Ook hier krijgen wij klachten over. Van de ouders wordt verwacht dat zij op de daarvoor bestemde bankjes gaan zitten. Het is niet de bedoeling om tijdens de wedstrijd de spelende kinderen te benaderen en/of te coachen. Daarnaast moeten de kinderen zelf tellen en zelf in/uit beoordelen en onderling overleggen of ze een let spelen. Misschien nemen de kinderen een andere beslissing dan jij als ouder aan de kant zou nemen, maar ook dit is een leerproces voor de kinderen. Als je je kind wilt voorzien van tips, bewaar dit dan voor na de wedstrijd. Ook hier gaan wij als jeugdcommissie meer op toezien. Uiteraard mag er een compliment volgen na een mooi gespeelde bal. Let wel: het is sportief als je dit dan voor beide spelende partijen doet. 

Een tip: als je twijfelt aan het gedrag van de andere partij, je eigen gedrag of dat van je kind.............. HAAL ER DE WEDSTRIJDLEIDING BIJ ! Laat het het spel van de kinderen zijn, en niet van de ouders!

Vriendelijke sportieve groetjes van 
De Jeugd Commissie

PROJECT PAVILJOEN WITTE SCHARE


 

12 mei 2012 - ZOALS DE MEESTEN WAARSCHIJNLIJK HEBBEN GEZIEN IS ER MET MAN EN MACHT GEWERKT OM HET PAVILJOEN WAT OP TE LEUKEN. WIJ HEBBEN DIT SAMEN MET HEEL VEEL VRIJWILLIGERS EN MET VEEL LOL EN PLEZIER GEDAAN.

HOE HET KWAM, TJA, WIJ HADDEN SAMEN AL MEERDERE MALEN IN HET PAVILJOEN ROND GEKEKEN EN WE WAREN HET ER OVER EENS, DIT PAVILJOEN MAG BEST EENS EEN KEER FLINK OPGEKNAPT WORDEN. MEDE OMDAT DE BOUW VAN HET NIEUWE PAVILJOEN TOCH NOG WEL ENIGE TIJD OP ZICH LAAT WACHTEN. DUS TIJDENS DE TC VERGADERING HEBBEN WIJ VOORGESTELD OM DIT TE GAAN DOEN.

NA HET MAKEN VAN EEN LIJST MET ONZE WENSEN EN DIT AAN HET BESTUUR TE HEBBEN VOORGELEGD KREGEN WIJ DE GOEDKEURING EN EEN BUDGET OM DIT WAAR TE GAAN MAKEN.

EN DAN BEGINT HET .... VOOR ZO MIN MOGELIJK GELD ZOVEEL MOGELIJK PROBEREN TE REGELEN.. EN DAT MOGEN WIJ WEL ZEGGEN IS GOED GELUKT, HET IS ONVOORSTELBAAR HOEVEEL MENSEN DAN WILLEN HELPEN EN BEREID ZIJN OM HET MEE TE REGELEN. GEWELDIG DIT HOOP JE ALTIJD MAAR ALS HET DAN OOK ZO IS, JA DAT IS SUPER.

WEEK 13 ZIJN WE GESTART, VANAF MAANDAG 26 MAART ZIJN VERSCHILLENDE HEREN BEGONNEN DE BOEL AF TE BREKEN, SCHOONSPUITEN EN ALLE GATEN DIE ER ZATEN WEGWERKEN, ZODAT WIJ OP DONDERDAG 29 MAART AAN DE GANG KONDEN. WE HEBBEN LANGE DAGEN GEMAAKT MET Z’N ALLEN OP DONDERDAG, VRIJDAG EN ZATERDAG WANT OP ZONDAG 1 APRIL MOEST HET KLAAR ZIJN. DE JEUGD HAD TOEN HET FAMILIETOERNOOI EN AFSCHEID VAN ALEXANDER. EN JAWEL HOOR ZONDAG WAS HET KLAAR!!

WIL JE HET ZIEN HOE DEZE WEEK IS VERLOPEN KIJK DAN OP DE FOTO`S.

WIJ WILLEN IN IEDER GEVAL IEDEREEN BEDANKEN ZOWEL VOOR ALS ACHTER DE SCHERMEN.

ZONDER JULLIE WAS HET NIET GELUKT !!!

HELMA FRANSEN EN ELLES VAN ZEELAND

 

NIEUWE WEBSITE SPONSOR - DE KRIEKEPUT


 

Eeterij/zwembad De Kriekeput nieuwe web-site sponsor
De sponsorcommissie heeft weer een extra web-site sponsor gevonden: Eeterij/zwembad De Kriekeput in Herpen.
Lees verder...

 

PROJECT PAVILJOEN WITTE SCHARE


 

12 mei 2012 - ZOALS DE MEESTEN WAARSCHIJNLIJK HEBBEN GEZIEN IS ER MET MAN EN MACHT GEWERKT OM HET PAVILJOEN WAT OP TE LEUKEN. WIJ HEBBEN DIT SAMEN MET HEEL VEEL VRIJWILLIGERS EN MET VEEL LOL EN PLEZIER GEDAAN.
Lees verder...

 

UITSLAGEN Van Mourik enDe Bie Clubkampioenschappen


 

Zondag 10 juni zijn de tennisfinales gespeeld van het Van Mourik en De Bie Clubkampioenschappen juni 2012. Wat een natte dag zou worden, is een zonnige dag gebleken. Spannende wedstrijden waren vanaf de zijlijn te bewonderen. En spannend waren ze. Wedstrijden duurde lang, maar de spelers waren dan ook erg aan elkaar gewaagd. De toeschouwers zaten met regelmaat op het puntje van hun stoel....(uhh bankje...) Volop fanatisme, gezelligheid en sportiviteit. We mogen dan ook nu weer spreken van een geslaagd toernooi! Sponsor, spelers, organisatie en toeschouwers....BEDANKT!
De Foto's...

 

Verslag Janssen BML Open Toernooi 2012


 

25 juni 2012 - Van 16 tot en met 24 juni heeft het Janssen BML Open Toernooi 2012 plaatsgevonden.
Op 24 juni zijn alle finales van dit toernooi gespeeld.
Er zijn in totaal 11 finales gespeeld in de categorieën Dames Dubbel, Heren Dubbel en Gemengd Dubbel.
Lees meer... 
Klik hier voor de foto's.

 

Overlijden Jan van der Heijden

27 juni 2012 - Met verslagenheid heeft onze tennisvereniging kennisgenomen van het overlijden van Jan van der Heijden.
Jan was een graag gezien lid van onze vereniging, altijd in voor een geintje en gezelligheid. 
Ook was hij actief binnen de barcommissie. 
We zullen hem missen.
Wij wensen Mariëlle,  Imke en Masja veel sterkte bij het verwerken van dit grote verlies.

Broed Nandoe's verstoord


 

1 aug 2012 - Tijdens het afgelopen toernooi is bij de buren van onze vereniging (achter baan 5/6) is
door het gooien van flesjes en takken een broedende nandoe van haar nest verjaagd.
De zoon (eigenaar en liefhebber van deze dier soort) heeft op dat moment nog geprobeerd dit te voorkomen en heeft toen een tak teruggegooid die een kind licht heeft geraakt. Een vader heeft zich daaropvolgend even met dit conflict bemoeid. Helaas is er die dag herhaald doorgegaan met deze vervelende actie. 

Het gevolg: de nandoe is van haar nest gegaan en de 10 eieren zijn niet meer uitgekomen. Naast deze teleurstelling heeft dit ook tot financiële schade geleidt (schade circa 450 euro). Wij zouden het op prijs stellen als de veroorzakers van deze actie zich zouden melden, om gezamenlijk een 'oplossing' te bedenken voor dit incident.

Mede door dit bericht te plaatsen verzoeken wij ouders, commissies en de jeugd om met zijn allen te zorgen dat dit absoluut niet meer gebeurt. Spreek elkaar op dit soort gedrag aan. Dit gedrag is niet stoer! De witte schare wil de buurt niet tot last zijn en absoluut niet gelinkt worden met vandalisme.

Namens het bestuur
Mathieu Vissers

 

CASH4MOBILE


 

17 april 2012 - Beste leden,
Om onze prachtige tennisvereniging weer een financiële boost te geven, willen wij de volgende actie op starten.
Cash4Mobile
Het idee is om zoveel mogelijk (liefst werkende) oude mobiele telefoons in te zamelen. Hiervoor zal een inzamelbox geplaatst worden in het paviljoen. Dit betreft een doorlopende actie. Voor vragen kun je met mij contact opnemen.

Gegroet,

Sander Scherer
Sponsorcommissie
0644509975

 

LADY'S NIGHT 2012


 

28 augustus 2012 - Vrijdag 24 augustus hebben we weer de lady’s night gehad met als thema “op vakantie”.
De aankleding van zowel het terras als de kantine was natuurlijk gericht op camping en vakantie. Net als op de camping met de toiletrol onder je arm naar de toiletten, die bovendien alleen via buitenkant te bereiken waren, dat hoort er ook bij op zo’n avond!!
Lees meer...
Klik hier voor de foto's

 

Bestuursbesluiten: 9 januari 2013

14 januari 2013 -Het bestuur van De Witte Schare besluit dat de drankprijzen worden verhoogd, dit vanwege inflatie, BTW en accijnzen verhogingen.
De prijzen per 15 januari 2013
Fris-Koffie-Thee-Cacao-Cappucino € 1,10
AA-Ice Tea € 1,30
Wijn-Aquarius-Jus € 1,50
Palm-Flesje bier € 1,80
Bier € 1,50
Mixdrankjes € 2,50 

-Het bestuur van De Witte Schare besluit dat bij het niet komen opdagen van een bardienst de bardienst moet worden ingehaald en een extra bardienst moet worden gedraaid. Dit naar beoordeling van de barcommissie.

Bericht van de ledenadministrateur

27 maart 2013 - De nieuwe bondspasjes voor 2013 zijn binnengekomen.
Jeugdleden ontvangen die via de jeugdcommissie.
Seniorleden, die kompetitie spelen, ontvangen ze van de aanvoerder van hun team.
Pasjes van rustende leden blijven bij mij.
Alle overige pasjes zitten in een doos, die op de bar in het paviljoen staat.
Graag zo spoedig mogelijk uitzoeken en meenemen.

Een vriendelijk verzoek:
Bij het opzoeken van je pasje a.u.b. alles op volgorde in de doos laten zitten!

Bedankt, Han Scherer.

Oproep aan alle leden

5 feb 2013 - Wij hebben gelukkig een goed lopende vereniging met vele enthousiaste en gemotiveerde leden.
Op 1 januari van dit jaar zijn er helaas nogal wat mensen, die zich als lid hebben afgemeld.
Dat betekent dat er op dit moment ruimte genoeg is om nieuwe leden aan te nemen. 
Er was al langer geen ledenstop meer en bovendien mogen ook mensen zich aanmelden,
die buiten Schaijk wonen. Dat is overigens al gebeurd.
Toch zou het leuk zijn, als onze mooie vereniging nog wat uitbreiding zou krijgen.
Daarom bij deze een oproep aan alle leden, jong en oud, om dit te laten weten aan iedereen, die je kent 
en waarvan je denkt dat ze ook graag zouden gaan tennissen. Laat ze zich aanmelden bij mij.
Maak samen onze "vriendengroep" steeds groter, zodat we allemaal kunnen genieten van deze fijne sport.
Jullie ledenadministrateur, Han Scherer.

SPORTIVITEIT

Beste tennissers/tennissters, ouders en fans van onze jeugdspelers!
 
Helaas lukt het niet alle kinderen om sportief te zijn tijdens wedstrijden en toernooien! Daarom willen wij, van de JEUGDCOMMISSIE, even jullie aandacht over het onderwerp SPORTIEF GEDRAG OP EN ROND DE TENNISBAAN! 
Wij horen en zien dat het niet alleen kinderen zijn die dit lastig vinden. Ook hun fans en ouders langs de baan vinden het soms lastig om sportief te blijven, zich niet te bemoeien met de wedstrijd of anderszins zich als sportieve fan te gedragen en de kinderen hun wedstrijd te laten spelen. 
Lees meer... 

Manders Juwelier & Optiek open jeugdtoernooi


 

6 april 2013 - Het Manders Juwelier & Optiek open jeugdtoernooi zit er weer op. Het was wederom een geslaagd toernooi. Het weer werkte niet echt mee, het was erg koud met gevoelstemperatuur van -15°. Ondanks het koude weer was het toch een gezellig en sportief toernooi. De deelnemers en toeschouwers konden zich weer opwarmen met lekkere soep, welke gesponsord werd door Versgilde.

We willen ook onze toernooisponsor Manders Juwelier & Optiek bedanken. Ilse en Jan, bedankt! 

Natuurlijk horen bij een toernooi ook winnaars: 
Klik hier...

 

Sportconsult Fysiotherapie Schaijk

2 juni 2013 - Fysiotherapie Schaijk is gestart met een sportconsult. Dit is bedoeld voor sporters met een acute of langdurige blessure en / of sportgerelateerde vragen (b.v. trainingsopbouw of gebruik van braces). Jaarlijks lopen sporters in Nederland 3,6 miljoen sportblessures op , waarvoor in 1,4 miljoen gevallen medisch advies gezocht wordt. 
Lees meer... [1.140 KB]

uit-je-kunst-dag 2013!


 

5 juni 2013 - Basisschool Den Omgang heeft een ‘uit-je-kunst-dag’ georganiseerd. Samen met de kinderen, begeleiders en workshopgevers is er een leuke dag van gemaakt! De kinderen mochten kiezen aan welke workshop ze mee wilden doen. Er was keuze uit diverse activiteiten en sporten. Ook onze trainer was bereid om hier aan mee te werken. Zo konden de kinderen kennis maken met tennis. En nu hopen dat ze de smaak te pakken hebben…

 

Van Mourik en De Bie Clubkampioenschappen Jeugd


 

De foto's Van Mourik en De Bie Clubkampioenschappen Jeugd dubbel 2013 staan online.
Klik op de foto voor meer foto's.

 

Een berichtje van de jeugdcommissie

5 juni 2013 - We zijn weer een paar kampioenen rijker!!! De voorjaarscompetitie is afgelopen en onze kampioenen zijn: Meisjes team t/m 17, meisjes team t/m 14, meisjes team t/m 12 en team oranje 1. Allemaal een knappe prestatie geleverd, van harte gefeliciteerd. Zondag 9 juni willen we, tijdens de prijsuitreiking van het toernooi, alle kampioenen nog even extra in het zonnetje zetten.
Het fotoverslag volgt nog.

Van Mourik en De Bie Clubkampioenschappen


 

10 juni 2013 - Afgelopen week zijn voor de jeugd en senioren bij tennisvereniging de Witte Schare in Schaijk weer veel leuke wedstrijden gespeeld. Bij de jeugd stonden de onderdelen mix en dubbel op programma en bij de senioren het enkelspel. Na een slechte start van de lente hebben we het met dit toernooi enorm getroffen. Het zonnetje heeft ons de hele week niet in de steek gelaten.
Lees meer....
Klik op de foto voor meer foto's

 

Foto's jeugdactiviteit


 

Klik op de foto voor meer foto's van de jeugdactiveit.

 

Verslag Van der Heijden bouw en ontwikkeling

26 juni 2013 - Van 15 juni t/m 23 juni is het van der Heijden bouw en ontwikkeling open toernooi 2013 gehouden. Het was jammer dat er na een week van zomerse temperaturen op de finale zondag de regen soms met bakken uit de lucht viel. Al met al kunnen we terugkijken op een geslaagd toernooi. Alle commissies hebben ervoor gezorgd dat de tennissers het naar hun zin hadden tijdens en na de wedstrijden. 
Lees meer... [993 KB]

Arthur Visschers sponsoring TC


 

10 juni 2013 - Afgelopen week werd de Technische Commissie (TC) van de senioren verblijd met een nieuw tenue gesponsord door reclamestudio Arthur Visschers. De TC die zich bezighoudt met de diverse seniorentoernooien binnen onze vereniging kon deze nieuwe outfits dan ook erg waarderen. Elk lid van de commissie kreeg naast een leuk poloshirt ook een sweater en een bodywarmer. Arthur Visschers werd door de sponsorcommissie bedankt voor zijn bijdrage aan onze vereniging. Een bosje bloemen werd aangeboden en werd benadrukt dat onze tennisvereniging altijd weer blij is dat zulke ondernemers De Witte Schare willen ondersteunen.

Arthur Visschers is gevestigd aan de Burgemeester Hoefnagelstraat, ruim 20 jaar is deze rasechte Schaijks ondernemer actief op het gebeid van reclame en bedrijfspresentatie. Namens de Witte Schare willen we Arthur dan ook hartelijk bedanken voor deze bijdrage aan onze vereniging.

Op de foto laat de Technische Commissie trots de nieuwe outfit zien.

 

VERSGILDE nieuwe sponsor


 

Onlangs hebben tennisvereniging “De Witte Schare” en Versgilde Schaijk een sponsorovereenkomst ondertekend waar wij als tennisvereniging erg mee verheugd zijn. De overeenkomst houdt in dat de vereniging alle drank en hapjes inkoopt bij deze lokale ondernemers en dat in ruil daarvoor het Versgilde onze vereniging sponsort.Deze sponsor zal vanaf heden prominent te zien zijn op de website van onze tennisvereniging, tevens wordt deze vers-sponsor vermeld bij de diverse evenementen welke door het jaar heen georganiseerd worden en uiteraard wordt deze sponsor vermeld in ons clubblad. Daarnaast hangen 2 nieuwe winddoeken op baan 3 (centercourt) en baan 4. Vanaf heden zullen de seniorendubbel clubkampioenschappen en jeugd enkel clubkampioenschappen, welke gehouden worden van 9 tot en met 22 september 2013 de naam dragen van deze sponsor;VERSGILDE CLUBKAMPIOENSCHAPPEN.

Naast al hetgeen is vernoemd zal het Versgilde, welke bestaat uit Bakkerij Bart Bongers, Gall & Gall Slijterij en Keurslager van Kraaij, tijdens de verschillende toernooien de deelnemers na afloop van de tenniswedstrijd voorzien van een heerlijk hapje/drankje.

Voor kwaliteit moet je zijn bij deze ondernemers welke onder het Versgilde opereren, in het centrum van Schaijk vind je deze 3 winkels.

De Witte Schare is dan ook erg blij met deze Schaijkse ondernemers als sponsor en hoopt op een prettige en langdurige samenwerking. Bart, Wilma en Geert heel hartelijk bedankt.


 

 

Foto's Versgilde clubkampioenschappen 2013


 

Er staan diverse foto's van de Versgilde clubkampioenschappen 2013 online!
Klik op de foto voor meer foto's. 

We hebben een druk, leuk, gezellig toernooi gehad met veel regen!!
De eerste week hebben we zelfs de dinsdagavond de wedstrijden eruit moeten gooien ivm de regen.
Dit leverde voor de organisatie veel extra werk op, om toch alle wedstrijden gespeeld te krijgen. Dit lukte mede door de flexibiliteit van de spelers.
Gelukkig was het laatste weekend regenvrij en zelfs nog lekker warm waardoor we een mooi finale weekend hebben kunnen spelen.
We hebben vele mooie partijen gezien en na al deze wedstrijden zorgde onze culinaire commissie voor een lekker hapje!! Zij hadden het weer perfect georganiseerd! Dank ook aan onze sponsor Het Versgilde!
Graag zien wij jullie allemaal terug eind oktober op ons open winter toernooi!

Namens de TC.

 

Verslag van het open wintertoernooi 2013

Download hier de verslagen van het toernooi:
Deel 1 [927 KB] 
Deel 2 [896 KB]

Uitslag Rabobank Clubkas Campagne

11 december 2013 - Ronald en Annie zijn 9 december naar de finaleavond van de Rabobank Clubkas Campagne geweest. Er is maar liefst 137 keer op onze vereniging gestemd, wat een bedrag vertegenwoordigd van 822,-- euro. Dit is een mooie start voor de mini-tennisbaan voor onze jeugd.
Het bestuur wil iedereen die op onze vereniging heeft gestemd bedanken.

Bestuursbesluiten

19 december 2013
Na evaluatie van de Kerngroepen waaruit is gebleken dat de in 2011 gestelde doelstellingen niet zijn behaald, en na onderzoek naar de tarieven van tennisles in de omgeving, heeft het bestuur besloten om met ingang van de zomertraining 2014 het half uur extra aan de Kerngroepen niet meer te vergoeden. Wel zal er naast de trainingen van 1 uur ook 1,5 uur training worden aangeboden, maar dit zal dan tegen kostprijs zijn.

Het bestuur besluit de prijs van de kaartjes van de baanhuur van niet leden te verhogen van 2,50 euro naar 7,50 euro.

NIEUW NIEUW NIEUW

Heb je nog goede competitiekleding jeugd, een tennisracket wat u kwijt wil of iets heel anders???
Plaats een advertentie op het oranje vlak op het bord in het paviljoen.
Het is toch zonde om het te laten liggen, terwijl je er iemand anders blij mee kunt maken en er nog geld voor krijgt ook.
Zet je naam, het aangeboden artikel (event. prijs) en je telefoonnummer op een blaadje en wie weet………!?!

HÉ OLIEBOL!


 

10 januari 2014 - HÉ OLIEBOL!
Blijkbaar voelden heel veel kinderen zich aangesproken, want zo’n veertig kinderen hebben in de kerstvakantie meegedaan aan dit allereerste, super, gezellig Oliebollentoernooi! De kinderen speelden dubbel- en mixpartijtjes tegen elkaar. Klein, groot, beginners en gevorderden…. Iedereen mocht meedoen!

Geen Oliebollentoernooi natuurlijk zonder oliebol! De grote schaal met warme, vers gebakken, nog dampende oliebollen gingen er dan ook in als…. Samen met een beker warme chocolademelk waar bovenop een dot slagroom. Voor de ouders was er een heerlijk glaasje glühwein! 

Natuurlijk werd dit toernooi volgens traditie afgesloten met een potje `rond de tafel`. Zoals gewoonlijk werd er weer fel gestreden om de finaleplaats!

Hierna nog even een oliebolletje als toetje waarna de kinderen met rode, frisse wangen naar huis gingen!

2014 is sportief begonnen! Volgend jaar willen we jullie allemaal weer terug zien, want het was wederom een zeer geslaagd jeugdtoernooi!

Klik op de foto voor meer foto's!

 

AFTER-CARNAVAL TOERNOOI


 

11 maart 2014 - Zeer zonnig en geslaagd After - Carnavals toernooi.

Afgelopen vrijdag hebben we met 18 kinderen een zeer geslaagd onderling toernooi gehad.
Het weer was fantastisch en de sfeer was goed.  Er is gestreden in dubbelpartijen, mixpartijen en enkelpartijtjes.
Ze zijn lekker fanatiek bezig geweest en hebben zo ook een keer getennist met kinderen waar ze anders niet vaak mee tennissen.
Na afloop nog een rondje om ”de tafel” wat altijd een uitdaging blijft. De kunst is dan om  zo lang mogelijk op de baan te  blijven.

Bedankt allemaal voor jullie deelname en heel veel succes met het Open Manders toernooi.

En natuurlijk graag weer tot een volgende keer,

Anita B en Anita vd H

Wie is online

Er zijn momenteel 0 gebruikers online.

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer